Adblock Plus is een extensie voor browser Safari waarmee je advertenties op webpagina's blokkeert.

Effectief reclame blokkeren

De populaire extensie zorgt ervoor dat je prettig op internet surft door alle reclame, banners en andere opdringerige advertenties te blokkeren. Stel je eigen filters in en bepaal op die manier wat wel en wat niet geblokkeerd wordt.

Naast het blokkeren van advertenties, biedt Adblock Plus voor Safari drie opties om malware-websites te blokkeren. Daarnaast kun je de deel-knoppen van sociale netwerken, die je tegenwoordig op bijna elke website vindt, uitschakelen.

Stille werker

Adblock Plus voor Safari is zo discreet, dat je bijna vergeet dat je het gebruikt. Je krijgt geen meldingen en alles wordt automatisch geblokkeerd.

Allergisch voor reclame?

Deze langverwachte versie van Adblock Plus voor Safari zal veel Mac-gebruikers erg gelukkig maken. Het blijft één van de beste extensies om advertenties te blokkeren. Het gaat hier echter nog wel om een beta-versie, met de bijbehorende gebreken.

Bekende gebreken

De ontwikkelaars van Adblock Plus voor Safari geven op een site de volgende bekende gebreken aan:


  • Pop-ups worden niet geblokkeerd. 
  • Het aantal advertenties dat op de huidige pagina wordt geblokkeerd, wordt niet bijgewerkt als een nieuwe pagina wordt geopend (alleen bij Safari 7.0).
  • Verzoeken van plug-ins zoals Flash, worden niet geblokkeerd. Daardoor zijn de meerderheid van de advertenties op YouTube nog aanwezig.
  • De XHR-verzoeken worden niet geblokkeerd.

Download Adblock Plus voor Safari 1.12.3 in het Softonic