Adobe Dreamweaver CS5 behoort tot de standaarduitrusting van webdesigners. Voor het bouwen van een site is, net als bij een huis, goed materiaal namelijk een vereiste. Dreamweaver levert je alle denkbare bouwblokken en mogelijke instrumenten voor het betere bouwwerk.

Natuurlijk is Adobe Dreamweaver CS5 uitgerust met een keur aan standaard web-layouts, oftewel website templates, die je als fundament voor je website kunt gebruiken. Bouwen doe je door het slepen van web-elementen naar je project. Ondertussen schrijft Adobes html-editor zelf de bijbehorende code. Dit zijn handige hulpjes voor de huis-tuin-en-keuken webdesigner, maar Adobe Dreamweaver CS5 biedt ook pro’s alles wat nodig is voor de creatie van een webkunstwerk.

Adobe Dreamweaver CS5 laat je kiezen tussen verschillende beeld-indelingen, waarmee je bijvoorbeeld de html-code en de eigenlijke site tegelijk ziet. Bovendien zijn previews van je werk ook direct in browsers te zien. Wil je kleine aanpassingen aan je bestaande online site doorvoeren, dan kan dat met Incontext Editing direct vanuit je browser.

Hoewel Adobe Dreamweaver CS5 geen kleine jongen is, verloopt de installatie toch echt bovengemiddeld langzaam. Gelukkig wijst dit proces zichzelf. Dit in tegenstelling tot het gebruik van de webdesign software. Wil je serieus gaan dreamweaven dan is enige verdieping in het uitgebreide programma onontbeerlijk. De online hulp brengt je een eind, maar een boek met uitleg over de software is geen overbodige luxe.

Adobe Dreamweaver CS5 is absoluut onmisbaar voor de professionele en amateur webdesigner. Eindeloze mogelijkheden en compatibiliteit met de nieuwste internettechnologie geven je alles voor het ontwerpen van een webjuweeltje. Dreamweaver maakt het web mooier.

Download Adobe Dreamweaver CC 2017 in het Softonic