de beste downloads verzameld

games

Arasan 18.3-Online schaken zonder fratsen

Arasan is een gratis schaakprogramma. Het is erg klein omdat het zich richt op slechts één ding; het schaakspel zelf. Ga er maar eens goed voor zitten, jij bent nu aan zet!

De kunstmatige intelligentie van Arasan is indrukwekkend. Je speelt tegen een ware grootmeester die ook een snelheidsrecord probeert te verbreken; de computer lijkt je altijd één of meerdere stappen voor te zijn. Kom dus niet met een vaartje aan want dat straft Arasan onverbiddelijk af. Wil je wat minder intellectuele billenkoek, speel dan online tegen een vriend (die wellicht niet zo goed is).

Het uiterlijk van Arasan is redelijk karig, wat overigens totaal niet stoort tijdens het spelen. Anders dan bijvoorbeeldChessmaster gaat het bij Arasan alleen om het potje schaak dat je speelt. Het gebrek aan opties en eventuele digi-lessen is echter wel een gemis, iets wat Chessmaster veel beter opvangt. De spelniveau is namelijk vrijwel niet aan te passen wat de beginnende schaker ontmoedigt.

Wil je eventjes een lekker potje schaken (en ben je redelijk goed in dit spel), dan is Arasan een lekkere oplossing. Het niveau van de computer is imponerend. Dit is meteen ook de achilleshiel van Arasan want zo is het haast onmogelijk voor de beginneling om te genieten van dit spel.

Download Arasan 18.3 in het Softonic