de beste downloads verzameld

apple

Flip4Mac 3.3.5-Microsoft heeft de WMV-speler voor Mac goedgekeurd

Als je WMV- of WMA-bestanden op je Mac moet spelen, is Flip4Mac een eenvoudige en effectieve oplossing. Softonic kreeg exclusieve toegang tot de preview van de 3.0 private beta-versie van Flip4Mac en nu is de definitieve versie van 3.0 hier.

Flip4Mac is volledig herschreven om te voldoen aan de nieuwe vereisten in OS X 10.7 en 10.8. Flip4Mac 3.0 bevat een optie om te installeren Microsoft Silverlight dat is het antwoord van Microsoft op Adobe Flash, hoewel u het niet hoeft te installeren. Het is echter handig om het te hebben zoals sommige video-streaming-evenementen op het net Silverlight gebruiken om inhoud te leveren.

Eerst wat achtergrondinformatie over Flip4Mac. WMV is het eigen videoformaat van Microsoft dat standaard niet op Macs wordt afgespeeld, omdat Apple's eigen videoformaat QuickTime is. De meest gebruikelijke oplossing voor gebruikers was het installeren van een multimediaspeler zoals VLC Media Speler of een plug-in zoals Perian of Flip4Mac die beide toestaan ​​dat QuickTime WMV-bestanden kan afspelen. Maar aangezien Perian alleen oudere versies van WMA ondersteunt en nu niet meer wordt ontwikkeld, wordt Flip4Mac de meest logische keuze voor gebruikers, vooral omdat het officieel wordt goedgekeurd door Microsoft en effectief de officiële Windows Media Player voor Mac.

Flip4Mac 3.0 is echter niet alleen een plug-in voor QuickTime. Voor de eerste keer introduceert het zijn eigen speler – Flip Player – maar het zal je nog steeds toestaan ​​om WMV-video's te bekijken Snelle tijd . Het verschil met de vorige versie van Flip4Mac is echter dat het nu een watermerk in de rechterbovenhoek van QuickTime laat staan, hoewel Telestream zegt dat ze hopen dat dit verdwenen zal zijn als de openbare bètaversie wordt vrijgegeven. Flip Player is niet voorzien van dit watermerk met de extra bonus dat het enkele krachtige toegevoegde extra's heeft, hoewel veel van deze alleen beschikbaar zijn in de Pro-versie.

De gratis versie van Flip Player in Flip4Mac 3.0 ziet er erg schoon uit en zorgt ervoor dat video-inhoud tijdens het afspelen niet wordt verdoezeld, omdat er geen overlay-besturingselementen zijn. In plaats daarvan verschijnen de bedieningselementen van de speler alleen wanneer u de muiscursor erover verplaatst. Flip Player bevat ook een nieuwe functie "Dim Lights" die alles eromheen netjes donkerder maakt, zodat u zich alleen concentreert op de video. De bedieningselementen voor afspelen zijn verbeterd met de opties voor slow motion en de meeste functies kunnen worden uitgevoerd met sneltoetsen op het toetsenbord.

Een van de krachtigste functies van de basisversie van Flip Player is de mogelijkheid om video's bij te snijden, te roteren, te schalen en in te korten, wat niet mogelijk is in QuickTime X. Je kunt nu ook WMV-video converteren en exporteren voor iMovie en Final Cut Pro maar zonder kwaliteitsbeschadigende H.264-bestanden te maken. In plaats daarvan wordt een native AIC-bestand (Apple Intermediate Codec) gemaakt voor iMovie om extra transcodering tijdens het importeren te voorkomen. Voor gebruikers van Final Cut Pro wordt een ProRes-bestand gemaakt dat automatisch de juiste afmetingen en native video-codec instelt die passen bij de projectinstellingen. Je kunt zelfs geluid van je favoriete video's exporteren naar een iPhone-ringtone en de trimfuncties gebruiken om het te verfijnen.

Als je de algemene plugin-instellingen van Flip4Mac 3.0 wilt wijzigen, kun je deze onder aan de Mac-systeemvoorkeuren onder "Overig" openen. Er zijn verschillende configuratiemogelijkheden, waaronder voor de Flip Player-mediabrowser, upgrade-, update- en plug-in-instellingen.

Merk op dat Flip4Mac 3.0 niet langer OS X 10.6 Snow Leopard ondersteunt (hoewel versie 2.4.4 nog steeds ) omdat het is ontworpen voor de nieuwe eisen van Lion en Mountain Lion, zoals Gatekeeper, gericht op het veiliger maken van Macs. Het voordeel hiervan is dat Flip4Mac 3.0 beschikt over veel verbeterde 64-bit-ondersteuning voor OS X 10.7 en 10.8 hoewel de QuickTime-videocomponenten 32-bit zijn gebleven vanwege de QuickTime-componentarchitectuur. Audio-codecs zijn nu echter 64-bit.

Over het algemeen is de introductie van Flip Player de belangrijkste innovatie in Flip4Mac 3.0. Het biedt een aantal krachtige functies die niet beschikbaar zijn in de gratis versie van QuickTime, en het is zeer goed ontworpen om te passen bij het uiterlijk van OS X. Het mist echter enkele functies van QuickTime (zoals schermopname) en sommige gebruikers kunnen voel dat het niet zo glad is als de speler van Apple.

Flip4Mac 3.0 blijft een krachtige oplossing voor iedereen die WMV en Windows Media op zijn Mac moet spelen en de introductie van Flip Player is een belangrijke verbetering die het beheren van WMV-bestanden op Mac eenvoudiger dan ooit maakt.

Download Flip4Mac 3.3.5 in het Softonic