XBMC is een uitstekend gratis open source media center. XBMC noemt zichzelf een “High Definition Hub” voor alle soorten media.


Eenvoudig installeren, importeren en streamen

Met de simpele instructies stel je XBMC in als standalone *speler of om video’s te stream via een netwerk. Je kunt je multimedia van overal in huis streamen of direct vanaf het internet via bijna alle beschikbare protocollen. XBMC speelt cd’s en dvd’s direct vanaf de cd of *image file, alle populaire videoformaten en zelfs bestanden in ZIP- en RAR-archieven.

Ook scant XBMC al je media en maakt er automatisch een gepersonaliseerde bibliotheek van, compleet met hoesjes, omschrijvingen en fan-art. Ook is het mogelijk playlists en diashows te maken en heeft het programma een weerbericht en talloze manieren om audio te visualiseren.

Het navigeren kan af en toe wat onhandig voelen, maar je raakt redelijk snel gewend aan het programma.


Uitstekend all-round media center

XBMC is een geweldig media center. Heb je geen zin om alles aan te passen, dan is Plex misschien een beter alternatief.


Een complete multimedia hub voor je PC

Omdat het open source is, is XBMC door een aantal gebruikers aangepast om Plex te maken. Aan welke van de twee je de voorkeur geeft hangt af van je wat je precies zoekt in een media center, maar XBMC is een prima kandidaat. Het is gemakkelijk te gebruiken, helder en wordt ondersteund door een grote groep enthousiaste gebruikers.

XBMC is geschikt voor bijna alles, van het kijken naar films tot het streamen van live televisie tot het luisteren naar muziek. Alles ziet er erg goed uit en XBMC is duidelijk geïnspireerd door Apple TV qua look and feel. Het programma werkt prima als standaard mediaspeler, maar wordt nog beter als je het gebruik als complete thuis-hub voor al je entertainment-wensen. XBMC ondersteunt een groot aantal afstandsbedieningen en sneltoetsen, en voelt als een echt entertainment center.

De interface is naar wens aan te passen en kan er dus, afhankelijk van welke skin je gebruikt, radicaal anders uitzien. Standaard wordt Confluence gebruikt, maar wil je iets anders, kijk dan eens naar deze gratis skins

Download Kodi 17.6 in het Softonic