Ten eerste, als je niet van plan bent spectaculaire multimedia-shows en -presentaties te maken, dan zal QLab je niet erg interesseren.

Als je van tijd tot tijd toch een show moet doen, is QLab ongeveer zo krachtig als mogelijk. Het programma stelt u in staat om rijke multimediaontwerpen te creëren voor live uitvoeringen en installaties. De applicatie is zo professioneel dat de ontwikkelaar beweert dat multimediadeskundigen van Broadway tot West End in Groot-Brittannië hebben gebruikt om toneelshows te maken.

In een notendop stelt QLab u in staat om audio, video en MIDI vanuit een enkele werkruimte te bedienen. Er zijn twee versies van QLab – een gratis versie en een geavanceerde versie die duidelijk door professionals moet worden gebruikt om video's aan je presentaties toe te voegen. De vrije is echter opmerkelijk krachtig en complex. De interface is vergelijkbaar met die van een video-editor, maar in horizontale vorm. Hiermee kun je cuepunten, geluiden en zelfs externe spreadsheets slepen en neerzetten, zodat het maken van je show is alsof je een legpuzzel samenvoegt. U kunt op elk moment een voorbeeld van uw werk bekijken met de knop 'Start'.

Over het algemeen is QLab echter een complexe toepassing om grip op te krijgen. QLab is niet echt geschikt voor de gemiddelde gebruiker die een presentatie wil maken – Keynote zou een veel betere optie zijn. QLab is strikt ontworpen voor theater- en entertainmentprofessionals die complexe en spectaculaire multimediagebeurtenissen moeten creëren.

Elke multimedia-professional die op zoek is naar volledige controle over zijn shows en displays, vindt iets waardevols in QLab.

Download QLab 3.0.11 in het Softonic