Het Xming-programma is beter bekend als een weergaveserver. Het is software voor het publieke domein en het werkt op Windows als een zelfstandig programma, wat betekent dat je geen emulator nodig hebt. Het is een gratis X-server die sinds 2007 in omloop is. Hij ontvangt af en toe updates, maar je moet hem mogelijk zelf aanpassen om hem up-to-date te houden met de meest recente versie van Windows.


Een native programma dat op Windows draait

Xming geeft uw X Window System-displayserver een aantal voorbeeld X-tools en -toepassingen (traditionele). Het geeft uw displayserver ook een set lettertypen. De weergaveserver ondersteunt een aantal verschillende talen. Het heeft ook OpenGL GLX 3D grafische uitbreidingen en Mesa 3D-mogelijkheden. U kunt Xming gebruiken om SSH (Secure Shell) op een veilige manier uit te voeren om X11-sessies van uw andere computers door te sturen. De displayserver is gecompileerd onder Linux en heeft een MinGW-compilersuite. Het komt ook met de beroemde Pthreads-Win32 multi-threading bibliotheek.


Conclusie – Geweldig als er een gratis X-server nodig is

Xming X-server is gebaseerd op Cygwin / X, met als een van de belangrijkste verschillen dat het minder configureerbaar is. Het is gratis, het is eenvoudig te gebruiken in vergelijking met Cygwin / X en het is zeker eenvoudiger te installeren dan Cygwin / X. Als u het zelf wilt bijwerken om het up-to-date te maken met uw huidige versie van Windows, dan bent u toegestaan ​​omdat de release is geclassificeerd als software voor het publieke domein.

Download Xming 6.9.0.31 in het Softonic