Adobe Flash Player is een belangrijke gratis plugin voor Firefox, Opera en Safari. De software biedt de sleutel tot mooie 3D-effecten, haarscherpe video’s en loepzuiver geluid. Webverkenners zijn dikwijls in staat om bewegende beelden te tonen zonder Adobe Flash Player maar veel websites zijn sterk afhankelijk van Flash. YouTube maakt bijvoorbeeld volop gebruik van de uitbreiding en ook de rest van het web is doorspekt met flitsende flash-animaties, knopjes en banners.

Het formaat Adobe Flash (voorheen Macromedia Flash) voorziet het web van glans en glitters en maakt surftripjes aangenaam. De kwaliteit van de video’s is inmiddels helemaal naar High-Definition standaard en op YouTube zijn vrijwel alle filmpjes in hoge resolutie. Dit betekent niet dat het allemaal werkt. Met de kwaliteit gaan ook de systeemeisen omhoog: bezit je geen snelle PC of rappe internetverbinding dan is een druk op het knopje ‘HQ’ (high quality) in YouTube redelijk vruchteloos.

Van alle plugins in browserland is Adobe Flash Player wellicht de belangrijkste. Hoewel browsers steeds meer eigen websleutels hebben, is Adobe Flash Player een onmisbare uitbreiding. De kwaliteit van filmpjes op internet wordt steeds beter maar er kleeft een nadeel aan deze visuele grandeur. Op netbooks is de webervaring dan ook té ondermaats om comfortabel te zijn.

Download Adobe Flash Player 28.0.0.137 in het Softonic