de beste downloads verzameld

games

De Sims 4 4-De Sims zijn terug met een vierde deel

De Sims zijn terug met een vierde deel, waarin we weer naar hartenlust aan ons droomhuis kunnen sleutelen en onze virtuele vrienden hun eigen leven zien leiden. We hebben lang gewacht op dit vervolg op De Sims 3, maar is het vierde deel dat wachten waard?

Sims in een pakketje zonder inhoud

Het principe van de reeks is onveranderd, maar toch verwachten we wel een aantal innovaties in vergelijking met de rest van de serie. Helaas heeft Electronic Arts met dit vierde deel juist het tegenovergestelde gedaan: in plaats van de content van het vorige deel uit te breiden, zijn er juist functies uitgehaald. Er zijn geen zwembaden meer, geen peuters, je kunt de werkplek van je Sim niet meer zien… Het is teveel om allemaal op te noemen, maar de conclusie is duidelijk: Electronic Arts heeft het spel zo beperkt mogelijk gehouden om zo in de toekomst flink te kunnen cashen op uitbreidingen. Dat is erg jammer, zeker omdat het spel als een volledig spel wordt verkocht voor de volle mep. 

Desondanks biedt het spel wel talloze nieuwe activiteiten die je met Sims kunt ondernemen, zowel in de stad als thuis. Het bereiken van verschillende doelen in het spel is uitgebreid en origineel, net als alle acties die je kunt uitvoeren. Alles wat je Sim doet, zorgt echter voor een lange laadtijd, in tegenstelling tot bij De Sims 3, waarin de actie niet onderbroken werd. Een leuke extra is het Community-gedeelte, waarin je al je creaties online kunt delen (zowel karakters als huizen).

Nieuwe interface en kunstmatige intelligentie

Op het gebied van gameplay en gebruiksvriendelijkheid heeft De Sims 4 veel vooruitgang geboekt ten opzichte van zijn voorgangers. Alles is opnieuw ontworpen voor een betere speelbaarheid. Het nieuwe systeem om personages te maken is uitstekend, uitgebreid en erg gebruiksvriendelijk. Binnen de kortste keren maak je de Sim van je dromen. Ook het bouwen en aanpassen van je huis is gemakkelijker dan ooit.

Aan het gedrag van de Sims heeft EA aandacht besteed. Je personages zijn autonomer en intelligenter. Ze zorgen zelf dat hun behoeften bevredigd worden, zodat jij je meer kunt concentreren op het ontwikkelen van hun talenten. Helaas is de bediening van de camera erg omslachtig en onpraktisch. Het draaien van de camera is enorm lastig, zeker als je de camera uit de eerdere delen gewend bent.

Niet briljant, maar goed uitgevoerd

Omdat het alweer een behoorlijke tijd geleden is dat De Sims 3 uitkwam, verwachtten we behoorlijk wat van de graphics van dit nieuwe deel. Helaas, het verschil tussen De Sims 3 en De Sims 4 is niet zo groot als je zou verwachten. Ondanks de toevoeging van wat mooie grafische effecten, oogt deze nieuwe versie nu al gedateerd. Erg jammer, ook al betekent dit wel dat De Sims 4 ook goed draait op oudere computers.

Wat wel indruk maakt, zijn de emoties van de Sims. Deze zijn erg goed uitgevoerd en maken het spel realistischer dan ooit. 

Met alleen goede ideeën kom je er niet

We zijn een beetje verdeeld over De Sims 4. Aan de ene kant zijn het creëren van de Sims en de bouwmodus beter dan ooit en zorgt de grotere autonomie van je personages voor een betere game-ervaring.

Helaas zijn er ook minpunten. Er ontbreekt veel content die er wel in het vorige deel was, wat kan duiden om een oneindige reeks van downloadbare content, waar je weer extra voor moet betalen. Dat is geen wijs besluit van Electronic Arts. Het zou verstandiger zijn als ze hun beleid in de komende jaren herzien, zodat ze de fans niet nog verder van zich vervreemden. 

Download De Sims 4 4 in het Softonic