Google Chrome is de browser van Google. Open webapplicaties en games in een mooie, makkelijke en vooral snelle interface. Chrome is het belangrijkste alternatief voor Firefox en Internet Explorer.

Meer dan een browser

Chrome is een snelle browser waarmee je soepel over het internet surft. Alle belangrijke technologieën, zoals HTML5 en Flash, worden ondersteund.

Naast het laden van webpagina’s opent Chrome ook complexe webapplicaties, zoals Angry Birds en Chrome Remote Desktop.

Eigenlijk is Chrome dus een besturingssysteem in een besturingssysteem. In de op Chrome OS-gebaseerde browser voer je vele toepassingen uit.

Persoonlijke navigatie

Koppel je Chrome aan je Google-account, dan is het mogelijk om je gegevens en bladwijzers met meerdere pc’s en apparaten te synchroniseren. Dit is erg handig als je Chrome ook op Android of iOS gebruikt.

In de Incognito-modus surf je helemaal privé. Er wordt niets opgeslagen en dus is deze manier van browsen ideaal om je privacy te beschermen.

Volledig aanpasbaar

Een uniek kenmerk van Chrome is de ondersteuning voor meerdere gebruikers. Ideaal als je je pc met meerdere mensen deelt of je bezoek even wilt surfen.

Met extensies en thema’s pas je Chrome aan aan je eigen smaak. Er zijn er duizenden van deze aanvullingen, dus keuze genoeg. En als je niet kan vinden wat je zoekt, dan maak je ze ook heel gemakkelijk zelf.

Revolutionaire gebruiksvriendelijkheid

Google Chrome is erg makkelijk te gebruiken. In de enkele balk, de zogenaamde Omnibox, voer je webadressen in en zoek je op Google. Google geeft op basis van de woorden die je invoert suggesties uit je geschiedenis, webpagina’s of geïnstalleerde toepassingen.

Vanuit de startpagina heb je snel toegang tot de meest bezochte en favoriete pagina’s en recent gesloten tabs.

In het optiepaneel verander je makkelijk de instellingen. Dit is veel aangenamer in gebruik dan het typische venster vol tabbladen in Firefox of Internet Explorer.

Het verwijderen van je gegevens is eenvoudig. Ga naar het menu Extra en open de geavanceerde opties. Klik op de knop Clear Browsing Data en kies de periode en het type gegevens dat je wilt verwijderen.

De Incognito-modus activeer je vanuit het Extra-menu of door op Control + Shift + N te drukken.  Het venster verandert nu subtiel om aan te tonen dat je nu privé surft.

Uitzonderlijke prestaties en compatibiliteit

Met zijn V8-motor is Google Chrome één van de snelste browsers op de markt. De performance verbetert versie na versie.

Chrome is compatibel met alle webstandaarden zoals HTML5 en Flash. PDF-bestanden laadt het in een eigen viewer – je hoeft niks extra’s te installeren.

Speciale zorg voor veiligheid

Google Chrome checkt alle afzonderlijke tabbladen op virussen. Als een pagina instabiel is, wordt alleen deze afgesloten, niet je volledige browser.

De beste browser

Meer en meer mensen gebruiken Google Chrome als primaire browser. Door zijn aantrekkelijke design, hoge snelheid en aanpasbaarheid is het de beste browser op de markt.

Zoek je toch nog een alternatief? Eigenlijk alleen Opera en Firefox kunnen zich meten met Chrome.

Download Google Chrome 1.3.33.7 in het Softonic