Met het gratis programma IObit Uninstaller verwijder je applicaties van je pc. Je kiest tussen normale of grondige deïnstallaties en ook hardnekkige toolbars moeten eraan geloven.

Gewoonlijk verwijder je programma's via het configuratiescherm van Windows, maar soms is er van een applicatie geen spoor te bekennen. Zelfs als het wel lukt, blijven er vaak nog allerlei sporen achter in systeemmappen.

IObit Uninstaller gaat veel grondiger te werk. Het verwijderen gaat in 3 stappen. Desgewenst creëer je eerst een herstelpunt, zodat je de actie later ongedaan kunt maken. Daarna verwijder je het doelwit via de normale deïnstallatiemodule van dat programma. Wederom optioneel haal je tenslotte nog vlug een bezem door het register – de instellingendatabase van Windows – waar waarschijnlijk troep is achtergebleven.

IObit Uninstaller's fraaie menu biedt een duidelijk overzicht. De lijst geeft standaard al je programma's weer, maar links filtert het bijvoorbeeld op toolbars of recent toegevoegde applicaties. Wil je meerdere apps tegelijk verwijderen, dan vink je de optie 'Batch Uninstall' aan. IObit Uninstaller levert prima resultaat en de opruimer doet weinig onder voor Revo Uninstaller, een gevestigde naam op dit gebied. Wel wijzen wij erop dat IObit Uninstaller zélf niet installeerbaar is, maar slechts uitvoerbaar via een exe-file.

IObit Uninstaller is een fijne oplossing voor het verwijderen van eigenzinnige applicaties. De digitale vuilnisman biedt een duidelijk overzicht en gaat op efficiënte wijze te werk.

Download IObit Uninstaller 7.4.0.8 in het Softonic