de beste downloads verzameld

windows

iTunes 12.7.3-Speciale versie van iTunes voor de 64-bitsversie van Windows

iTunes is heer en meester op het gebied van mediamanagement. De gratis applicatie is een speler, winkel en updater voor audio en video. Het aanbod in de iTunes Store is erg uitgebreid en bevat sinds de komst van de iPhone een afdeling met applicaties en games. Ook synchroniseer je moeiteloos je ebooks en pdf bestanden met iOS 4. Natuurlijk kun je iTunes gratis downloaden maar let erop dat de muziek, video en applicaties geld kosten.

ITunes organiseert je muziek, plakt er mooie albumhoezen aan vast (cover flow) en rubriceert op artiest, album, genre en favorieten. Afspeellijsten maak je in een handomdraai, hoewel je ook alles aan het programma kunt overlaten. Digitale draaier iTunes DJ verzorgt de muziek op feestjes, waar je favoriete tracks voorrang krijgen. Op zo’n feestelijke avond werkt een iPhone of iPod Touch als afstandsbediening voor de speler. Een unieke functie in iTunes is het automatisch delen van je muziekbibliotheek met mensen op hetzelfde netwerk.

IPod- en iPhonebezitters moeten een zekere eigenzinnigheid op de koop toe nemen. Strikt genomen is een Apple iPod namelijk geen Mp3- of Mp4-speler omdat iTunes media altijd in QuickTime-formaat giet (Advanced Audio Coding en MOV). Hierdoor ontstaan dikwijls dubbele albums op je harde schijf. Smetvrees voor vreemde bestanden maakt iTunes een tikkeltje dominant en bemoeizuchtig.

Wat social media betreft is er het een en ander veranderd. Apple heeft het niet zo succesvolle Ping eruit gegooid en plaats gemaakt voor Facebook en Twitter. Via je eigen account zie je welke Facebook-vrienden de nieuwe John Mayer cd hebben geliked en deel je eenvoudig je eigen mening via Twitter. Ook check je hier Twitter-accounts van artiesten om te zien of er nieuwe cd’s of concerten aankomen.

iTunes is onbetwist winnaar op het gebied van mediabeheer. Niet alleen gebruikers van iPhone en iPod (Touch) zijn gebaat bij de diensten. Naast de uitstekende organisatie van je oorsnoepjes synchroniseert iTunes video, bladwijzers, noties, e-mailaccounts, contacten en agenda’s. ITunes zet moeiteloos de meeste muziekformaten om maar voor video heb je externe software nodig. Het is een geavanceerde speler met veel extra’s, waardoor het een zaadje van onrust plant in de achtertuin van Microsoft. En daar plukt u de vruchten van.

Download iTunes 12.7.3 in het Softonic