Luscii healthtech B.V. - Luscii kunstwerk Luscii
Luscii healthtech B.V.
Genre: Geneeskunde
Releasedatum: 25-06-2015

Wat is Luscii?
Luscii maakt moderne zorg mogelijk. Met de Luscii app is het op voorschrift van een zorgorganisatie mogelijk om:
– lichaamswaarden/symptomen in de gaten te houden
– gerichte educatie te ontvangen over (omgaan met) ziekte of gezondheidsrisico's
– op afstand te communiceren met zorgverleners

Hoe werkt het?
– Mensen dienen zich eerst aan te melden. Dat gaat normaal via een ziekenhuis. In geval van inzet in de corona crisis is aanmelden ook mogelijk op www.olvgcoronacheck.nl
– De app vraagt dagelijks een aantal lichaamswaarden of symptomen door te geven. Deze zijn gebaseerd op een door zorgverleners voor de gebruiker ingesteld programma. Ook is er educatie in de app en contact op afstand.
– Achter de app staat een medisch team paraat. Dit beoordeelt de antwoorden die gebruikers geven in de app (ondersteund door de techniek van de app). Als er een medische reden is om contact op te nemen, doen zij dat binnen 24 uur. Dat kan telefonisch of via een bericht. Ook is contact via beeldbellen mogelijk (let op: deze functie gebruikt OLVG corona check nog niet).
– Met behulp van de Gezondheid-app kunnen patiënten eenvoudig hun gezondheids­gegevens uitlezen.

OLVG corona check
– Door de uitbraak van het coronavirus neemt de zorgvraag toe. Ziekenhuizen bereiden zich hierop voor door nieuwe middelen in te zetten naast de reguliere zorg. Samen met het Amsterdamse ziekenhuis OLVG heeft Luscii daarom de Luscii app hiervoor geschikt gemaakt. We noemen dit OLVG corona check.
– OLVG corona check is bedoeld om grote groepen mensen met klachten die mogelijk door het coronavirus wordt veroorzaakt op afstand te kunnen begeleiden. Een medisch team beoordeelt de metingen die binnenkomen via de app van Luscii die voor OLVG corona check wordt gebruikt. OLVG corona check is gratis.
– OLVG corona check is gestart voor mensen in de regio Groot Amsterdam. Er wordt gestreefd de regio's waarin de app beschikbaar is, uit te breiden. Meer informatie is te vinden op www.olvgcoronacheck.nl.

Medisch hulpmiddel en gegevensverwerking
Luscii is een CE gemarkeerd medisch hulpmiddel. Gegevens worden verwerkt volgens de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG). Het privacyreglement en gebruikersvoorwaarden zijn te vinden op www.luscii.com. Luscii is gevestigd in Amsterdam, Nederland.

© © Luscii