de beste downloads verzameld

apple

Mozilla Firefox 49.0.1-De nieuwste versie van Firefox voor de Mac

Mozilla Firefox is één van de populairste browsers en tevens één van de eersten die de alleenheerschappij van Microsofts Internet Explorer op de browsermarkt onder druk zette. De browser is nog steeds erg krachtig en veilig, maar heeft steeds meer concurrentie gekregen.

Een veilige en aanpasbare browser

Toen Mozilla Firefox net uitkwam, veranderde het de manier waarop mensen op internet surfen. Firefox is een enorm krachtige browser met veel aanpassingsmogelijkeden. Door aanhoudende problemen met geheugenlekken én toenemende concurrentie van Google Chrome heeft Firefox echter wel een beetje aan populariteit ingeboet. 

Met deze nieuwste versie beweert Mozilla een nog snellere en veiligere browservaring te bieden. De nieuwste versie is inderdaad erg snel en zelfs grafisch zware sites laden binnen de kortste keren. Firefox legt veel nadruk op privacy en biedt standaard veilige HTTPS-verbindingen als je zoekt met Google. Ook is er een vernieuwde site identity indicator in de URL balk.

De tabs van Firefox doen erg denken aan die van Google Chrome. Open je een nieuwe tab, dan zie je geen blanco pagina, maar iconen die je snel toegang geven tot bookmarks, recent bezochte en meest bezochte sites. Deze iconen kun je naar eigen inzicht aanpassen en ze precies neerzetten waar jij dat wil. Uiteraard is het ook mogelijk om ze allemaal te verwijderen.

Firefox ondersteunt de API van Facebook, dus je installeert eenvoudig één van de handige Facebook-plugins. Ook de messenger van Facebook wordt ondersteund. Zo zie je meldingen en de activiteit van je vrienden aan de rechterkant van je scherm. Gesprekken verschijnen als overlay op de site waar je op dat moment naar kijkt, zodat je kunt multitasken terwijl je chat

Aanhoudende geheugenlekken

Tijdens het afspelen van video's op bijvoorbeeld YouTube, verbruikt Firefox erg veel RAM. Hiervoor gebruikt de browser een zogenaamde "Plugin-container" voor flash video's die af en toe 100% van je CPU verbruikt en er zo voor zorgt dat je Mac tijdelijk bevriest. Sommige gebruikers hebben hier meer last van dan anderen en of dit probleem zich überhaupt voordoet wordt beïnvloed door de add-ons die je gebruikt, de leeftijd van je hardware en welke andere programma's er open staan. Mozilla heeft erg zijn best gedaan het probleem te verhelpen, maar helemaal weg is het voor sommigen dus nog niet.

Conclusie

Mozilla Firefox blijft een uitstekende, veilige browser en een goed alternatief voor Google Chrome of Safari.

Download Mozilla Firefox 49.0.1 in het Softonic