de beste downloads verzameld

games

Papers, Please 0.5.13-Je paspoort, alsjeblieft

In Papers, Please, speel je een immigratie-inspecteur die werkzaam is bij de douane in een Oostblokland met een vreemde naam. Jij bepaalt wie een visum krijgt voor Arstotzkan, op basis van de regels van je superieuren. Met zijn zwarte humor, doordachte gameplay en meer variatie dan je op het eerste gezicht verwacht, is Papers, Please één van de leukste spelletjes van de afgelopen maanden. En het is nog maar de bètaversie!

Zorg dat je je papieren bij de hand hebt

Het idee achter Papers, Please is uniek. Je wordt helemaal ondergedompeld in de rol van immigratie-inspecteur en alle problemen en verantwoordelijkheden die daarbij horen. Papers, Please heeft een eenvoudige interface die gedurende het hele spel hetzelfde blijft.

Elke dag komen er nieuwe immigranten binnen. Je voert binnen een bepaalde tijd je controles uit en verdient zo je geld. Met je geld betaal je je huur, voedsel en verwarming. Werk je dus te langzaam, dan komt er minder geld binnen en kun je je gezin niet meer onderhouden. De druk is dus hoog om je werk zo snel en goed mogelijk te doen.

Te snel werken is echter ook geen goed plan. Elke dag volg je verschillende richtlijnen, Immigranten laten hun paspoort, verblijfs- of werkvergunning zien. Jij controleert of alles in orde is. Klopt de foto? Heeft het land van herkomst geen speciale toestemming nodig? Hoe lang blijven ze in Arstotzkan? Is de vergunning nog wel geldig?

Je moet veel zaken controleren. Is iets niet in orde, dan confronteer je de immigrant in kwestie. Van “Deze foto lijkt niet op u” tot “Uw paspoort is verlopen” en botweg “Dit paspoort is vals!” Onder bepaalde omstandigheden voer je een antecedentenonderzoek uit of neem je vingerafdrukken. In de ergste gevallen laat je de immigrant zelfs arresteren…

Je kunt ook minder streng zijn. Je moet tenslotte ook voor jezelf zorgen en met een beetje smeergeld heeft je gezin weer te eten… Doe dit niet te vaak, want na drie keer heeft de overheid het door en krijg je een boete.

Goed doordacht

Je speelt Papers, Please met de muis. Hiermee verplaats je de papieren op je bureaublad en stempel je ze met de “Approved” of “Rejected” stempels. Als we heel eerlijk zijn, geeft het toch wel een beetje een kick om zo’n “Rejected” stempel te zetten. Hoe verder je in het spel komt, hoe meer zaken je moet controleren. Hierdoor werk je trager, wat ook gevolgen heeft voor je verdiensten aan het einde van de dag.

Het noodzakelijke vergelijken van de gegevens gaat niet altijd even makkelijk. Het invoeren in de researchmodus vergt nogal wat behendigheid.

Eenvoudig en duidelijk

De muziek is uitstekend en draagt goed bij aan de sfeer. De graphics zijn wat grof en korrelig, maar ook dit past prima bij het spel. Het speelscherm is statisch, maar de enorme parade van burgers en immigranten zit vol details. Geen twee gezichten zijn gelijk, wat het realisme alleen maar verhoogt.

Veelbelovend

Papers, Please is nog in de bètafase, dus het spel is nog niet klaar. Er zijn maar negen levels met een oplopende moeilijkheidsgraad, maar het spel is nu al veelbelovend. Papers, Please is al goedgekeurd door Steam – nog even geduld hebben dus voor de betere commerciële versie uitkomt. Deze bètaversie is echter al zeker de moeite waard. Het idee is goed uitgevoerd en het spel is leuk en uitdagend.

Download Papers, Please 0.5.13 in het Softonic