Rawker is een gratis programma voor het converteren van RAW-bestanden geproduceerd door digitale fotocamera's naar TIFF-, PNG- of JPEG-indeling.

Met Rawker kunt u een enkel RAW-bestand of een batch verwerken om een ​​map met RAW-bestanden te verwerken. Als alternatief kunt u instellen dat elke seconde automatisch een specifieke map wordt gescand. U kunt instellingen wijzigen om de weergave van uw afbeelding te optimaliseren en deze kunnen worden opgeslagen in voorinstellingen of bestanden.

Rawker produceert TIFF-afbeeldingsbestanden met 16-bits kleurdiepte (48 bits per RGB-pixel), PNG (16 bits) of JPEG (8 bits). Metadata blijven behouden gedurende de conversies die in een van de twee modi kunnen worden uitgevoerd: met behulp van Apple's Core Graphics (Quartz) -technologie of DCRaw-tool van Dave Coffin. DCRaw hoeft niet apart te worden geïnstalleerd omdat het is ingebed in Rawker. Er is echter geen manier om de witbalans of de DPI-instellingen voor het opgeslagen bestand aan te passen.

Al met al is Rawker een enorm nuttig en gratis hulpmiddel voor fotografen en degenen die RAW-conversies moeten uitvoeren.

Download Rawker 2.3.3 in het Softonic