De mogelijkheid om Windows op Mac te gebruiken heeft het bereik en de populariteit van Apple-computers enorm vergroot. Maar daarvoor hebt u een virtuele omgeving nodig en de keuze komt meestal op beide neer Parallels of VMware Fusion.

Voor ontwikkelaars is deze mogelijkheid absoluut noodzakelijk, zodat u Windows en andere besturingssystemen tegelijkertijd kunt gebruiken. Maar zelfs voor algemene gebruikers is de mogelijkheid om Windows te gebruiken voor het gebruik van bepaalde Windows-applicaties of voor het spelen van games van onschatbare waarde. Gamers voelen zich misschien aangetrokken tot het gebruik van VMware Fusion, maar moeten er rekening mee houden dat het niet zo goed zal presteren als Bootcamp, omdat Bootcamp al je RAM en CPU toewijst aan Windows (of welk ander besturingssysteem je ook gebruikt) terwijl VMware Fusion het alleen in OS host X.

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat er veel RAM-geheugen is geïnstalleerd, omdat VMware Fusion erg veeleisend is. Een minimum van 2GB RAM wordt aanbevolen om het probleemloos te laten werken en, als je van plan bent om er meerdere andere applicaties tegelijkertijd mee te gebruiken, bij voorkeur 4GB. Het is ook uiterst CPU-intensief, dus het zal uw batterij-energie binnen de kortste keren leegmaken.

De gebruikersinterface van VMware Fusion is uitstekend. Het is een schone en intuïtieve Cocoa-native interface waar Mac-gebruikers vertrouwd mee zullen zijn. Hiermee kunt u uw Windows-toepassingen starten vanuit het Dock en schakelen tussen Windows- en Mac-toepassingen met Expose. De ontwikkelaar heeft hoogwaardige virtualisatietechnologie gebruikt waarmee je tegelijkertijd 32- en 64-bits besturingssystemen kunt gebruiken, tegelijkertijd twee processorcores kunt gebruiken, bepaalde 3D-games kunt uitvoeren (maar zie hierboven hiervoor) en USB 3.0-apparaten kunt gebruiken.

Recentelijk is het bijgewerkt voor de eisen van Mountain Lion en Windows 8. Windows 8-apps verschijnen nu in het OS X Launchpad en u kunt zelfs meldingen ontvangen van het Berichtencentrum van Mountain Lion in Windows 8. VMWare Fusion 5.0 is ook geoptimaliseerd voor Retina-schermen , USB 3-connectiviteit inclusief Thunderbolt-ondersteuning.

Een groot nadeel van VMWare Fusion is echter dat het niet automatisch wordt bijgewerkt. Bijwerken houdt in dat u lange formulieren op de website van de uitgever in moet vullen en vervolgens moet wachten op een link naar u – niet ideaal. Degenen die vertrouwen op MacFuse zal ook teleurgesteld zijn om te beseffen dat alleen de 32-bit versie wordt ondersteund in deze versie.

Over het algemeen is VMWare Fusion echter een solide optie voor iedereen die een ander besturingssysteem op zijn Mac wil draaien, mits je de specificaties hebt.

Download VMware Fusion 8.5 in het Softonic