de beste downloads verzameld

apple

WinZip Mac Edition 4-WinZip: in- en uitpakken op je Mac

WinZip is een gelikte applicatie voor het (de-)comprimeren van bestanden op Apple computers. Het zipformaat is een veelgebruikt bestandsformaat voor ’t in- en uitpakken van files en met deze software doe je dat rechtstreeks vanaf een Mac.

Werken met WinZip

In ’t menu van WinZip zie je 3 opties: het openen van een bestaande zip-bestand, ’t aanmaken van een nieuwe file, of het versturen ervan. Met behulp van de eerste functie maak je een zipbestand aan waarin je verschillende verkleinde bestanden samenvoegt. Op ieder gewenst moment ‘trek’ je een afzonderlijk bestand eruit en decomprimeert ‘t.

Eenvoudige interface

De Mac-variant van WinZip is eenvoudig vormgegeven en integreert naadloos met het besturingssysteem. Afgezien van z’n functie heeft WinZip Mac Edition dus weinig van doen met de Windows-versie van ’t programma, die uitgebreider, maar minder smooth is.

Conclusie

WinZip verricht prima in- en uitpakwerk op je Mac en levert je dus ruimtebesparing op. Niets meer en niets minder. Heb je geen boodschap aan inpakkers en pak je zelf uitsluitend uit, lees dan eens Rik’s recensie van Zipeg.

Download WinZip Mac Edition 4 in het Softonic